Clubwedstrijden 2020

Wedstrijden Data
1ste wedstrijd 19 april
2de wedstrijd 03 mei
3de wedstrijd 07 juni
4de wedstrijd  28 juni
CLUBMARATHON SURF / SUP 05 september
5de wedstrijd 27 september
6de wedstrijd 17 oktober
   
   
   
   

 

Een clubwedstrijd wordt individueel gevaren met eigen materiaal of met clubmateriaal. De wedstrijd wordt gevaren in "manches" Eén manche bestaat uit het varen van 1 à 2 ronden rond de geplaatste boeien. Op het einde van de manche varen we binnen en de wedstrijdleider noteert de volgorde van binnenkomst. Zo worden er meestal 3 tot 5 manches gevaren (afhankelijk van de windsterkte). Het klassement wordt bekomen door de bekomen plaatsen samen te tellen. 

 

 Om in aanmerking te komen voor de prijzenpot moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 •                    1.Aan minstens 4 wedstrijden van de 6 deelgenomen hebben.
                                                                                                                                2.Telkens 3 manches uitvaren, of afgeblazen worden door de wedstrijdleiding en op dat moment zich voorbij de 2 de boei bevinden.
                                                                                                                                3.Uitzonderingen :

                                                                                                                          - Er beslist wordt om niet te varen, wegens te weinig wind of onweer. Je moet dan wel aanwezig zijn en opgetuigd hebben

                                                                                                                                                - Er maar 2 manches gevaren worden, bv door te weinig wind, of onweersdreiging. Je moet dan wel zoals in punt 2                                                                                                                                                                                   afgeblazenworden doorde wedstrijdleiding

                                                                   - Na 1 of 2 manches gekwetst worden op het clubdomein en niet verder kunnen deelnemen

                                            - Door materiaalpech in een manche, deze manche telt dan mee als uitgevaren,

                                                                                                                               maar je krijgt dan wel de maximum van de punten ( aantal aanwezigen ). Je moet wel de volgende manche opnieuw starten.

   

Interessant om weten:

Hoe worden de plaatsen bepaald

Per wedstrijddatum proberen we een aantal manches te varen.

Elke manche die  gevaren wordt telt mee , dus vaar er zoveel mogelijk mee

Bij afwezigheden telt vanaf nu een vast getal als strafpunten per manche, dus niet het aantal deelnemers plus één zoals vroeger, maar nu 30 punten per gevaren manche.

Op het einde van het surfseizoen kan je max 6 minst goed GEVAREN manches aftrekken, dus 1 per wedstrijd.

Vaar je 5 wedstrijden mee dan mag je 5 manches aftrekken.

Vaar je 4 wedstrijden mee dan mag je 4 manches aftrekken.

Vaar je 3 wedstrijden mee dan mag je 3 manches aftrekken.

enz………

 

Diegene die op het einde het minst aantal punten heeft, na alle manches opgeteld te hebben min de aftreksom, is de winnaar enz…..

Om de jeugd en beginnende surfers meer te betrekken bij het wedstrijdgebeuren werd er besloten om voortaan een gemakkelijker parcours voor hen uit te leggen. Concreet houdt dit in dat zij samen starten met de gevorderden maar maar één ronde moeten varen. Tijdens wedstrijden kan ieder lid (zowel jong als oud) gratis gebruik maken van het clubmateriaal. De wedstrijden van de nieuwelingen gaan door op dezelfde dagen als de gewone clubwedstrijden ( zie wedstrijdkalender). Op sommige woensdagnamiddagen worden er trainingen georganiseerd door een ervaren wedstrijdsurfer, een aanrader voor wie snel wil bijleren.

Wat brengt u dit op? 
Indien je aan minstens 3 wedstrijden deelneemt en per wedstrijd minstens 3 manches uitvaart, dan hoef je in 2018 geen lidgeld te betalen, meer nog, als je meer dan 3 wedstrijden mee vaart, dan krijg je bovenop je gratis lidgeld 2018, per extra gevaren wedstrijd nog eens 2 gratis surfbeurten geldig in 2018 (deze regeling geldt enkel voor cursisten van 2017 die hun lidgeld hebben betaald). Het gratis lidgeld en de gratis beurten is/zijn persoonlijk en niet overdraagbaar en slechts geldig in 2018.

Wie kan meedoen?
 
Elk lid en elke beginnende surfer en elke cursist kan meedoen. Wie echter vindt dat hij/zij voldoende ervaring heeft kan meedoen met de gevorderden.

 

Zaterdag 5 september 2020

Dit hoogtepunt van het surfseizoen moet je nu onmiddellijk in je agenda noteren:

Zoals steeds:

 • Een clubwedstrijd per team van 2 personen (zelf samen te stellen),de wedstrijdduur bedraagt 4 uur (13-17 uur), de wedstrijd wordt met één plank gevaren die bij de wisseling ( Vanaf 2017 is deze wedstrijd zowel voor het windsurfen als voor het SUPPEN )
 • wordt doorgegeven, de persoon op het water dient steeds het toegekend nummer  bij zich te hebben en na het afleggen van zijn ronde het teamnummer bij de rondeteller kenbaar te maken door afklopping met de hand op zijn tafel, vervolgens geeft hij het teamnummer door aan zijn ploegmaat die dan op zijn beurt aan zijn ronde kan beginnen.
 •  
 •  
 • De zeilgrootte is beperkt tot max 7,8 m².
 • Prijzen (worden verloot onder de deelnemers en iedereen gaat met een prijs naar huis)

Wedstrijden

Data
Hombeek  WVD zondag 13 mei  Start om 13 hr
Veerse meer ORANJEPLAAT zondag 08 juli Start om 11 hr
Hazewinkel zondag 12 augustus Start om 13 hr
Broechem ZSC zondag  09 september Start om 13 hr
Rotselaar WDW zaterdag 22 september Start om 13 hr
Hombeek  ALLEMAN zaterdag 29 september Start om 13 hr

 

Wat is het Antwerps Surfcircuit?

Het ASC is een samenwerkingsverband tussen de surfclubs van de provincie Antwerpen, die elk een wedstrijd gratis openstellen voor de leden van de deelnemende clubs.De clubs die er aan deelnemen zijn WVD Hombeek; Windsurfclub hazewinkel ; ZSC Broechem ; Windsurfclub De winge ; Alleman te Hombeek .Het is een regelmatigheidscriterium, want het is de bedoeling zoveel mogelijk volk naar elke wedstrijd te lokken. En als topper een surfwedstrijd op het Veerse meer NL  (Oranjeplaat )

Hoe gebeurd de puntentelling?

Elke deelnemende club richt haar wedstrijd in zoals ze het wenst. De enige vereiste is dat een individueel klassement van de wedstrijd opgemaakt en overgemaakt wordt aan de organisatie. Voor elke wedstrijd wordt aan een deelnemer een aantal punten toegekend gelijk aan zijn rangschikking. Voor het niet deelnemen aan een wedstrijd worden punten toegekend gelijk aan het aantal deelnemers plus 1, met een minimum van 40. Het individueel eindklassement wordt bepaald door de som van de punten voor elke wedstrijd MIN deze van de slechtste.

Zijn er prijzen te winnen?

Voor het eindklassement is een prijs voorzien voor de eerste 3 van de categorieën juniors, seniors, masters en super masters. Hiertoe legt elke club +- 75 € uit en de totale som wordt verdubbeld door Pacific Boardshop, onze gulle sponsor, en dan ter beschikking gesteld onder de vorm van cadeaubons bij Pacific.

Is er ook een prijs voorzien voor de beste club?

De Beker van Antwerpen is een trofee ter beschikking gesteld door de federatie en deze wordt toegekend aan de winnende club. Het clubklassement wordt opgemaakt door de punten van de eerste 5 leden van elke club in de individuele eindrangschikking samen te tellen.

Wie neemt er zoal deel aan het Antwerps Surfcircuit?

Aan het ASC nemen alle soorten surfers deel, van de beginende juniors (9 tot 12jaar), over de top van de Mistral en Race Board wedstrijdsurfers, tot de super masters van meer dan 50 jaar oud. Het is de ideale gelegenheid voor de recreant die ook eens wil weten wat hij/zij ervan terechtbrengt in een wedstrijd om te beginnen met wedstrijdsurfen."

Opmerking

Leden van niet deelnemende clubs zijn ook welkom en zij delen in de prijzen voorzien voor elke wedstrijd afzonderlijk. Voor hen vraagt elke club haar normaal deelnemersgeld. Zij komen echter niet in aanmerking voor een prijs in het eindklassement.

INLICHTINGEN KAN JE VRAGEN AAN JOZEF

Het zou fijn zijn dat we als club met enkele leden daar aan kunnen mee doen . Voor transportproblemen kunnen we wel een oplossing zoeken

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com