top of page
IMG-20240218-WA0065.jpg
Wedstrijden

Windsurfers meeting

Zes keer per seizoen houden wij voor onze leden een windsurfers meeting. Het doel van deze meetings is om onze windsurfers bij elkaar te brengen, zodat clubleden elkaar leren kennen, dat beginners uitleg kunnen vragen aan gevorderden, een gelegenheid creëren om bij te praten, om plezier te maken en een wedstrijdje te doen!

Vandaar de naam windsurfers meeting (je hoeft dus niet deel te nemen aan de wedstrijden om naar de meeting te komen)

Wanneer?

 • 14 April

 • 5 Mei (One Design race)

 • 2 Juni

 • 23 Juni

 • 29 September
  (2x twin race, 2x classic course race)

 • 12 Oktober

Categoriëen

 • Masterclass:
  zeilgrote van 6,5 tot en met 7,7

 • Middle class:
  zeilgrote van 5 tot en met 6,4

 • Beginners class:
  zeilgrote van 3,5 tot met 4,8
  (evt 5 voor een volwassen beginner)

Dag indeling

12u
Opening club.
Optuigen en klaarmaken voor wedstrijd, gelegenheid om bij te praten en om informatie met elkaar uit te delen. 

13u
Schippersmeeting.
Hierbij worden de afspraken besproken over de wedstrijden.

13:30u
Start eerste wedstrijd 

Einde rond 17u

One Design race

De eerste windsurfers meeting die anders verloopt zal plaats hebben op de 2de windsurfersmeeting van het jaar. De bedoeling is om het verschil in materiaal te beperken zodat een goede techniek en talent meer bepalend zullen zijn om te winnen. Hiervoor gaan we een soort van One Design race (eenheidsklasse) creëren, waarbij iedereen met een Bic plank van de club surft en met een maximum zeil grote van 6.2 (eigen zeil of club zeil) en dit voor de allround en masterclass. Alle races op die dag zullen One Design races zijn.

Twin race

De tweede windsurfersmeeting die anders zal verlopen zal plaats hebben op de eerste windsurfersmeeting na de zomervakantie. Om de beginners beter te kunnen begeleiden zal er die dag twee keer een Twin (tweeling) race gevaren worden. Hierbij zal bij trekking, een beginner met een gevorderde (beginners op bic plank) samen het parcours afleggen. Beginner en gevorderde moeten samen over de finish. Het is de bedoeling dat een gevorderde windsurfer een beginner kan coachen en instructies geven. (de twee twin races komen niet in aanmerking voor de eind kwalificatie voor het clubkampioenschap)

Het weer

Bij weinig tot geen wind zal er op de schippersmeeting beslist worden (samen met de deelnemers, meerderheid wint) of er over gegaan zal worden van een 3 boeien parcours naar een 2 boeien parcours (halve wind) of dat de wedstrijd geannuleerd wordt.

Wie komt in aanmerking voor prijzen? 

Om als deelnemer in aanmerking te komen voor een prijs op het einde van windsurfersmeeting dag dient men deelgenomen hebben aan minimum de helft van het aantal manches die op die dag gevaren worden.

Bij een oneven aantal manches wordt het minimumaantal te varen manches naar boven afgerond. Vb. bij 5 manches dient men minimum 3 manches gevaren te hebben)

Om op het einde van het seizoen in aanmerking te komen voor een prijs dient men aan vijf van de zes windsurfersmeetings te hebben deelgenomen.

bottom of page